Uragan Joaquin koji ide prema Bermudskom otočju, ojačao je zadnjih sati, praćen vjetrom koji doseže brzinu od 250 km/h, izvijestio je u subotu američki institut za uragane koji ga je podigao u 4. skupinu na 5-stupanjskoj ljestvici.

“Zrakoplov za izviđanje je naišao na snažan uragan s vjetrom od 250 km/h”, istaknuo je institut koji je u petak bio svrstao uragan Joaquin, koji je sjeverno od Bahama, u 3. skupinu.

Joaquin se usto ubrzano kreće na sjeveroistok i sada se premješta brzinom od 30 km/h. Njegovo je središte nešto manje od 900 km od Bermuda preko čijeg zapadnog dijela bi mogao prijeći u nedjelju, navodi institut.

Joaquin je treći uragan ove godine na Atlantiku i najjači je po snazi vjetra. Razdoblje uragana traje od lipnja do studenog.

 

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.