Američki meteorološki servis Accuweather objavio je u srijedu prognozu za nadolazeću zimu u Europi.

Prema njihovoj prognozi, zapadnu i središnju Europu očekuju snažne oluje, dok će u istočnoj Europi zima biti mirna i blaga s iznadprosječnim temperaturama. Hladnije vrijeme očekuje se u dva navrata, i to u drugom dijelu zime.

Tijekom prosinca i veljače Veliku Britaniju i Irsku pogodit će snažne oluje s mnogo oborina, što može izazvati i poplave, a moguć je i snažan, olujni vjetar. Snijega, pak neće biti u velikim količinama, a temperature neće biti niske. Oluje su prognozirane i za Njemačku, Nizozemsku, Belgiju i Francusku, a stići će i prije službenog početka zime.

Najavljene su poplave, kao i snažni vjetrovi koji mogu izazvati velike materijalne štete. Na sjeveru Španjolske krajem zime se očekuje porast oborina.

Balkanski poluotok, predviđa Accuweather, očekuje suha i blaga zima s iznadprosječnim temperaturama. Hladnije vrijeme moglo bi stići tek krajem zime, ali ono će biti prosječno za to godišnje doba. Veliku hladnoću, pak, očekuju područja od Slovačke do ukrajine i baltičkih zemalja.

Komentiraj