ZVONIMIR MRŠIĆ ‘Nisam uhljeb, imam rezultate i ne očekujem smjenu’

Igor Soban/PIXSELL

Predsjednik uprave Podravke Zvonimir Mršić gostovao je u nedjelju na N1 televiziji, gdje je rekao kako od novog Nadzornog odbora na skupštini dioničara očekuje da radi u interesu kompanije.

“Ono što su prijedlozi je da se traži opoziv dva člana NO-a i da se predloži imenovanje četvero novih članova. to je ono što je službeni prijedlgo i s tim se ide na skupštinu”, rekao je. Kazao je kako njegov mandat ističe 23. veljače u ponoć, te kako će NO donijeti odluku tko će voditi Podravku u sljedećem periodu.

“Žalosti me da se proteklih mjesec dana ne govori o rezultatima, nego se govori o ovome i onome, pokušava se nekoga diskreditirati. Ako ja moram otići po političkoj liniji imenovanje nove uprave će isto biti po toj liniji. Čemu onda rezultat? Gdje je kraj? Volio bih da se raspravlja o rezultatima mog tima i koji je plan, što nudimo i koja je naša vizija”, istaknuo je.

Dodao je kako je u posljednjih pet godina Podravka napravila najveće poboljšanje efikasnosti poslovanje, rast prihoda od prodaje joj je pet posti godišnje, a rast neto profita prosječno 14 posto.

“Ja stvarno mislim da nisam uhljeb. 1990. sam došao u Podravku raditi i bio sam do 1998. kada sam potražio neke druge poslovne izazove. Imao sam poriv pomoći lokalnoj zajednici i mislim da sam ostavio pečat kao gradonačelnik Koprivnice. To je grad koji nema prirez, ima namjanje cijene komunalnih usluga, grad koji je sagradio pasivne kuće, ima najbolju kvalitetu život… 2003. sam razgovarao s NO-om da se vratim u Podravku pa onda i 2009., a u 2011. su se za to stvorili uvjeti. NO je pokazao povjerenje mom timu i meni i mislim dasmo to i opravdali”, objasnio je.

Komentirao je i mogućnost da Atlantic grupa preuzme Podravku-. “Ja nisam vidio nikakav prijedlog. Da sam vidio, vjerojatno bih ga odbio. Moj stav je da Podravka mora biti samostalna, a ne podružnica bilo čega, posebno ne kompanije koja je manje internacionalizirana od Podravke. Ovo je pitanje želi li država biti vlasnik i pokazati da može biti efikasna, želimo li poticati radničko dioničarstvo ili ne”, rekao je, između ostalog, Mršić.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]