Zvijezdama obnovljenog “Seksa i grada” više od milijun dolara po epizodi

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis ne samo da će glumiti u novoj sezoni serije „Seks i grad“ već će biti i izvršne producentice. Taj angažman će im se i te kako isplatiti jer, kako saznaje portal Variety, svaka će po epizodi (a biti će ih 10) dobiti više od milijun dolara. Taj iznos i ne iznenađuje s obzirom da je milijun dolara po epizodi postao standardan honorar za velike zvijezde u serijama najvećih streaming platformi. Kako se navodi, Nicole Kidman, Jeff Bridges, Patrick Stewart, Reese Witherspoon i Kerry Washington spadaju u A listu tv glumaca čiji honorar iznosi milijun dolara po epizodi.

Svaka epizoda nove sezone koja će se zvati „Sex and the City: And Just Like That…“ trajati će pola sata. Nove epizode pratit će Carrie Bradshaw (Parker), Charlotte York (Davis) i Miranda Hobbes (Nixon) kako navigiraju kroz ljubav i prijateljstvo u svojim pedesetim godinama. Snimanje serije počinje krajem proljeća u New Yorku, ovog puta bez Kim Cattrall koja je u seriji glumila Samanthu Jones.

Autor originalne serije „Seks i grad“ bio je Darren Star a ona je temeljena na istoimenoj knjizi Candace Bushnell iz 1997. godine. HBO ju je počeo prikazivati 1998. godine te je trajala šest sezona. Snimljena su i dva filma, prvi je 2008. godine zaradio u kinima diljem svijeta više od 418 millijuna dolara a proračun mu je iznosio 65 millijuna dolara. Uslijedio je „Seks i grad 2” kojeg je kritika sahranila ali je zaradio 290 millijuna dolara u kinima diljem svijeta dok mu je proračun iznosio 100 milijuna dolara.

Komentiraj