Zoran Mamić preuzeo prvu momčad Dinama

Dosadašnji sportski direktor Dinama Zoran Mamić vodit će prvu momčad Plavih do konca aktualne sezone nakon što se klub jučer sporazumno rastao s trenerom Igorom Jovićevićem.

– “Situacija je takva da ne smijemo brzati u odluci i dozvoliti si krivi korak. Europska natjecanja jako su blizu a znamo koliko Dinamu i hrvatskom nogometu znači igranje u europskim skupinama. S ove tri utakmice do kraja sezone dobit ćemo na vremenu do konačne odluke tko će voditi Dinamo u sljedećoj sezoni”, rekao je Zoran Mamić za službene stranice kluba.

Mamić će tako na klupi biti već u nedjelju, 12. srpnja, kada Dinamo na Maksimiru dočekuje najvećeg rivala Hajduka, a vodit će još i prvenstvene oglede s Istrom 1961 i Varaždinom.

Mlađi brat Mamić je sportski direktor Dinama ponovno postao u lipnju prošle godine, a tu poziciju je također obavljao nakon kraja igračke karijere, od 2007. do 2016. godine. Potom je bio i trener Plavih, a u tri sezone na klupi Dinama osvojio je tri prvenstva i dva kupa. U ljeto 2016. godine odlazi iz Maksimira da bi preuzeo Al Nassr, a potom je radio i u Al Ainu te Al Hilalu gdje je dobio otkaz u travnju 2019. godine.

Zoran Mamić je također u lipnju 2018. godine u Aferi Godot zajedno sa svojim bratom Zdravkom te Damirom Vrbanovićem i Milanom Pernarom na Županijskom sudu u Osijeku proglašen krivim za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz GNK Dinama dok je državni proračun oštećen za 12,2 milijuna kuna te je nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora. Potvrda ili rušenje te presuda čeka se pred Vrhovnim sudom.

Komentiraj