FaH

ZLATKO KOMADINA: Izbor Romane Jerković za predsjednicu GO SDP-a priznanje je riječkom SDP-u

Primorsko-goranski župan i bivši kandidat za predsjednika SDP-a Zlatko Komadina čestitao je u ponedjeljak Romani Jerković na izboru za predsjednicu Glavnog odbora SDP-a, rekavši kako je izbor riječke SDP-ovke za tu stranačku dužnost priznanje SDP-u Rijeke i županije na doprinosu razvoju socijaldemokracije u Hrvatskoj.

“Mislim da je to priznanje SDP-u Rijeke i Primorsko-goranske županije na doprinosu razvoju socijaldemokracije u Hrvatskoj”, rekao je Komadina na redovnoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi.

Ustvrdio je kako Romana Jerković ispunjava sve kriterije za predsjednicu Glavnog odbora te ima potrebne političke i stručne reference.

Članovi novoizabranog SDP-ovog Glavnog odbora u subotu su na konstituirajućoj sjednici za predsjednicu izabrali Romanu Jerković, a za potpredsjednike Domagoja Hajdukovića i Željka Kolara.

Novinari su Komadinu pitali i očekuje li da će biti angažiran u nekom od stranačkih savjeta kada budu formirani, na što im je odgovorio “o tom potom” i dodao kako je na raspolaganju doprinijeti daljnjem razvoju socijaldemokracije u Hrvatskoj.

Govoreći o županijskim temama, najavio je da će za 47 civilnih udruga u županiji biti raspoređeno ukupno 750.000 kuna, a veći dio dobit će udruge antifašističkih boraca, udruge iz Domovinskog rata te Matica umirovljenika.

Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin najavila je da se u školskoj godini 2016./2017. u prve razrede srednjih škola u županiji planira upisati ukupno 2928 učenika u 125 razrednih odjela i ukupno 88 programa. Ove godine planira se upisati 70 učenika manje nego prethodne godine, a odgovor resornog ministarstva na plan upisa očekuje se tijekom svibnja.

Po riječima pročelnice Upravnog odjela za turizam Melite Raukar, županija će sufinancirati devet kapitalnih projekata razvoja turizma u 2016. s ukupno 700.000 kuna, a  novac će dobiti gradovi i općine koji su kandidirali svoje projekte, kao što su uređenje šetnica, vježbališta, sanjkališta i drugo.

Komentiraj