ZKM-ova predstava ‘Eichmann u Jeruzalemu’ u srijedu gostuje u Beogradu

Autor:

Marko Ercegović

Zagrebačko kazalište mladih u srijedu, 22. studenog, s hvaljenom predstavom ‘Eichmann u Jeruzalemu’ gostuje u Beogradskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Riječ je o nastavku niza međunarodnih gostovanja ZKM-a sa spomenutom predstavom, dok je za glumačka ostvarenja ansambl nagrađivan na regionalnim kazališnim festivalima.

“Još od premijere 2019. predstava Eichmann u Jeruzalemu, u režiji renomiranog slovenskog redatelja Jerneja Lorencija, od niza kazališnih kritičara proglašena je najznačajnijom predstavom sezone. Hrabra i prekretnička predstava kojom se ZKM iznova potvrdio kao najrelevantnije mjesto promišljanja i otpora zabrinjavajućim društvenim trendovima, dolazi na scenu u momentu u kojem se praktično u čitavoj Europi propituju njeni antifašistički temelji, a u Hrvatskoj na javnu scenu donosi sjećanja na pakao holokausta i poruku ljubavi”, navode iz kazališta.

“Arendt i njezina misao za Jerneja Lorencija i njegovu autorsku ekipu tek su polazište u kazališnom istraživanju uz koje se neminovno vežu, kao na kraju i uz Arendtičine filozofske postavke, kako povijesne činjenice, sociološki i filozofski zapisi, osobni uvidi izvođača tako i svima prepoznatljivi elementi popularne kulture, a sve u pokušaju racionaliziranja, onda i kontekstuiranja zla i njegovih stvarnih posljedica”, stoji u najavi predstave.

U predstavi glume Katarina Bistrović Darvaš, Pjer Meničanin, Frano Mašković, Vedran Živolić, Lucija Šerbedžija, Rakan Rushaidat, Dado Ćosić, Mia Melcher.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.