Život u ZOO vrtu: Neke životinje vani na snijegu, neke u toplom, s podnim grijanjem

Borna Filic/PIXSELL

Za životinje u zoološkom vrtu u gradu Ordosu su osigurani najbolji uvjeti kako bi zimske mjesece provele na toplom i bez poteškoća.

Obitelj žirafa, slon, nosorog, mnoge vrsta ptica u Autonomnoj kineskoj pokrajini Unutarnjoj Mongoliji se ne boje zime, jer se nalaze u unutrašnjim nastambama. Za određen broj životinja, koje stvarno ne mogu ni kratko biti na otvorenom, je osigurano podno grijanje, a upaljene su grijalice i klime.

Sasvim druga situacija je zabilježena kamerom u londonskom ZOO-u, gdje su mnoge životinje ovaj vikend veselo dočekale snježne padaline. Gorile su prikupljale i jele snijeg, pingvini su pregledavali svoj teritorij, vidre su uživale u prijateljskoj igri, dok je mladi vodenkonj Nicky samo nakratko provirio ispod plastične zavjese kako bi pogledao svoju vanjsku nastambu i malo okusio snijeg.

Slična situacija je i u drugim zoološkim vrtovima. Ako primaju posjetitelje, vodstvo ustanova i timaritelji samo kratko vrijeme puštaju životinje na snijeg i u otvorene nastambe, jer kod brojnih vrsta lako može doći do prehlada i težih zdravstvenih problema.

Komentiraj