ZG HOLDING: “Neka vozila možda i ne ugovorimo”

“Moguće je da pojedina vozila i navedena u okvirnom sporazumu ne budu ugovorena jer se radi o neobvezujućem okvirnom sporazumu”, rečenica je iz priopćenja kojim je Zagrebački holding danas reagirao na kritike javnosti jer, prema pisanju medija, planira iznajmiti 266 vozila za 16,6 milijuna kuna plus PDV, među kojima su i luksuzni automobili.

Potvrđujući u priopćenju “kako je u tijeku tek postupak prethodnog savjetovanja”, Holding kaže kako “provodi otvoreni postupak javne nabave velike vrijednosti s namjerom sklapanja okvirnog sporazuma za razdoblje od dvije godine s tri gospodarska subjekta koji ne obvezuje na sklapanje ugovora za 266 vozila procijenjene vrijednosti 16.681.00,00 kn.”

Kažu da to čine jer je prethodni sporazum za najam osobnih vozila istekao 2019. Svaki auto namjeravaju iznajmiti na 730 dana.

“Zagrebački holding i ovisna društva nemaju vozni park s vlastitim vozilima, već su prethodnih godina koristili vozila putem leasinga no zbog smanjenja troškova od 2017. godine uzimaju u najam vozila po danu za obavljanje poslovnih procesa u trgovačkim društvima”, objasnili su.

“Budući se radi o postupku sklapanja okvirnog sporazuma koji nije obvezujući Naručitelj je u istom naveo različite vrste i klase vozila: vozila niže klase, donje srednje klase, kombi vozila, dostavna vozila, vozila više srednje klase. Na temelju sklopljenog okvirnog sporazuma provoditi će se postupak sklapanja ugovora po okvirnom sporazumu te će se tek tada biti poznata marka i tip vozila, količina, broj dana najma i za koje se trgovačko društvo se vozila odnose. Moguće je da pojedina vozila i navedena u okvirnom sporazumu ne budu ugovorena jer se radi o neobvezujućem okvirnom sporazumu”, priopćeno je iz Holdinga.

HSLS poziva Bandića i Holding da odustanu od kupnje novih automobila

Komentiraj