Žena koja je tužila Marylina Mansona za silovanje i mučenje odustala od tužbe

Autor:

Promo

Žena čiji identitet se krije od javnosti, te se u službenim dokumentima naziva Jane Doe, pristala je na nagodbu s Marylinom Mansonom samo tjedan dana prije zakazanog suđenja na kojem je trebala svjedočiti kako ju je 2011. godine silovao i mučio.

Kako piše magazin Billboard, odvjetnik Jane Doe podnio je nagodbu sudu u Los Angelesu u srijedu. Samu nagodbu komentirao je odvjetnik Marylina Mansona: “Brian Warner, (Marylin Manson) je zadovoljan što je tužiteljica odustala od tužbe u zamjenu za isplatu određene sume koja predstavlja djelić njezinih zahtjeva i daleko manji trošak za Briana zbog nastavka suđenja”.

U međuvremenu se oglasila i Jane Doe koja je tim povodom dala izjavu za magazin Rolling Stone: “Bila sam potpuno spremna za suđenje i nikada u milijun godina nisam mislila da ću se ikada nagoditi, ali u protekle dvije i pol godine tiho sam podnosila prijetnje, maltretiranja, uznemiravanja i razne oblike zastrašivanja koji su se intenzivirali u proteklih nekoliko tjedana.”

Tužiteljica (Jane Doe) je izjavila da je Manson, pravim imenom Brian Warner, bio nazočan njezinom iskazu i da je bila prisiljena odgovarati punih sedam sati agresivnog ispitivanja dok je je on fiksirao pogledom s druge strane stola. Istom prilikom je rekla i ovo: “Rečeno mi je da se to gotovo nikada ne događa, jer je okrutno, i da je to zastrašivanje i nanošenje emocionalne patnje žrtvi.”

Ona je podnijela tužbu protiv Mansona u lipnju 2021., tvrdeći da ju je silovao i mučio 2011. godine.  Tvrdila je da joj je Manson uskraćivao hranu i prijetio joj da će je ubiti, govoreći joj da će joj razbiti glavu. Međutim, tužba je odbačena u rujnu 2021. zbog njezinih izjava o potisnutim sjećanjima. Sudac joj je tada dao rok od 30 dana od donošenja presude da izmijeni i ponovno podnese svoju tužbu, što je osam dana kasnije i učinila.

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.