Zbog napada u Afganistanu odgođen sastanak Bidena i izraelskog premjera Bennetta

Odgođen je sastanak izraelskog premijera Naftalija Bennetta s američkim predsjednikom Joeom Bidenom koji se trebao održati tijekom dana u četvrtak, izvijestili su izraelski dužnosnici i Bijela kuća koja je rekla da Biden sudjeluje na konzultacijama o smrtonosnim eksplozijama u Afganistanu.

Bennett se s Bidenom trebao sastati u četvrtak u Ovalnom uredu, a na dnevnom je redu bio iranski nuklearni program.

Izraelski dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, rekao je da se održavanje razgovora očekuje kasnije, no termin još nije zakazan.

“Još nemamo novi termin sastanka”, rekao je glasnogovornik Naftalija Bennetta, dodavši da je sastanak odgođen “zbog događaja u Afganistanu”.

U eksploziji kod zračne luke u Kabulu poginulo je 13 ljudi, uključujući dijete, dok su ranjeni mnogi talibanski stražari, rekao je jedan talibanski dužnosnik za Reuters.

Sastanak Bidena i Bennetta trebao bi biti odlična prilika za dvojicu čelnika da se upoznaju nakon što je Bennett u lipnju stupio na novu dužnost.

“Ovo će biti njihov prvi susret uživo” tijekom kojega će imati prigodu “uistinu se upoznati”, rekao je ranije novinarima visoki dužnosnik Bidenove administracije.

Nakon sastanka dvojice čelnika u Ovalnom uredu nije predviđena konferencija za novinare.

Komentiraj