Zbog koronavirusa odgođena utakmica Osijeka i Lokomotive, pozitivni slučajevi zabilježeni i kod Rijeke

Nakon što je Lokomotiva potvrdila da su dva njena nogometaša zaražena koronavirusom dok ih petorica imaju simptome bolesti došlo je do odgode današnje utakmice 8. kola HT Prve lige u kojoj je klub s Kajzerice od 17:05 trebao gostovati na Gradskom vrtu kod Osijeka.

– “Kako bi se izbjeglo daljnje moguće širenje zaraze i na sve ostale sudionike utakmice Osijek- Lokomotiva, neophodno je istu odgoditi dok nadležni epidemiolog ne donese rješenje o daljnjem postupanju i dok se ne napravi dodatno testiranje cijele momčadi i utvrdi stvarno stanje. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno.“, rekao je povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni.

Ranije objavljeno:

Novi slučajevi koronavirusa zabilježeni su u hrvatskom nogometu. Lokomotiva je službeno potvrdila da su dva nogometaša bila pozitivna na testiranju koje je provedeno danas zbog čega im je nadležna epidemiološka služba odredila mjeru stroge samoizolacije dok se još uvijek čeka odluka vezano za mjere samoizolacije za bliske kontakte zaraženih. Nogometaši Lokomotive bi danas u sklopu 8. kola HT Prve lige od 17:05 trebali gostovati u Gradskom vrtu kod Osijeka.

Koronavirus je zabilježen i na Rujevici, a pozitivna su dva igrača Rijeke. Momčad Simona Rožmana je u jučerašnjem dvoboju 8. kola HT Prve lige na domaćem terenu slavila protiv Varaždina dok je u četvrtak očekuje utakmica 1. kola grupne faze Europske lige u kojem dočekuju Real Sociedad.

Komentiraj