U SIRIJU JE IZ BiH otišlo oko 240 osoba koje su se uglavnom priključile ISIS-u. Njih pedesetak već se vratilo, a u Siriji ih je poginulo oko devedeset. Otuda i procjene da bi se u BiH mogla vratiti stotina muslimanskih radikala koje vlasti u BiH ne kontroliraju i ne procesuiraju

Hrvatska sigurnosna agencija SOA značajno će pooštriti svoje djelovanje kada je riječ o građanima Bosne i Hercegovine za koje se sumnja da su imali veze s terorističkom grupom ISIS, bilo kao njeni članovi ili simpatizeri, te prema strancima koji su sumnjivi za istu stvar, a nalaze se na području Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOBoris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
IZVORBerislav Jelinić i Boris Bilas
Podijeli objavu
Prethodni članakRetrospektivna izložba Ljubav i otpor Ivane Popović u MSU
Sljedeći članakBIH Mijo Krešić dao iskaz o aferi ‘selefije’
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.