Zastupnica Bandićeve stranke Rusak došla u Skupštinu s bizarnim natpisom, pokušala objasniti značenje

Predsjednica Kluba zastupnika Bandić Milan 365 u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, Gordana Rusak, danas je na sjednicu došla s natpisom.

Oko vrata je imala obješenu veliku ploču s natpisom: “Zagreb = Pjongjang” i “Zagreb = Napulj”.

Usporedbom Napulja i Zagreba, da se zaključiti, htjela je povezati dva grada zatrpana smećem usred štrajka Čistoće.

Zastupnica je, piše Telegram, propustila primijetiti da posao odvoza tamošnjeg smeća desetljećima kontrolira sicilijanska inačica mafije. Naime, Zloglasna Camorra redovito je organizirala zatrpavanje grada smećem u svrhu pritiska, kad god bi se pokušale uvesti regulacije. Svojim malim performansom Rusak je zapravo natuknula da je zagrebački prosvjed pod utjecajem mafije.

Blokirali je na ‘zagrebačkoj’ Facebook stranici

Kad je riječ o njezinoj usporedbi Zagreba i Pjongjanga, glavnog grada Sjeverne Koreje, za Jutarnji je ranije izjavila kako je tu usporedbu istaknula iz tri razloga.

“Prvo, u vrijeme gospodina Bandića sjednice Gradske skupštine bile su pravi politički show koji se putem televizije prenosio diljem Hrvatske. Otkad je došao gospodin Tomašević na čelo Grada sjednice Skupštine više se ne prenose putem televizije, već putem interneta”, počela je.

Dodala je potom:

“Drugo, konferencije za medije gradonačelnika Tomislava Tomaševića prenose se uživo na službenim stranicama Grada, ali su komentari građana onemogućeni. Blokirana je ta mogućnost iako je to stranica koju svi mi plaćamo. U vrijeme gospodina Bandića bilo je drugačije, građani su mogli komentirati njegove presice”.

Na koncu je poručila:

“Treće, Zagreb sam usporedila s Pjongjangom i zato što su me blokirali administratori službenog profila Grada Zagreba na Facebooku”.

Komentiraj