Pixabay

Zaštitar u Zagrebu ukrao gotovo milijun kuna iz bankomata

Zagrebačka policija u srijedu je objavila kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 47-godošnjim muškarcem, za kojeg se sumnja da je počinio kazneno djelo krađe. On je, kao zaposlenik zaštitarske tvrtke iz bankomata ukrao novac, a šteta se procjenjuje na gotovo 940 tisuća kuna.

“Policijski službenici s Trešnjevke su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je 47-godišnjak kao zaposlenik zaštitarske tvrtke, 19. prosinca 2018. godine u ranim jutarnjim satima (oko 3 sata), iskoristio šifru koja mu je, s obzirom da radi kao zaštitar, od ranije bila povjerena. Pomoću tog povjerenog mu podatka i uz korištenje ključa koji je ranije pribavio za tu namjeru, otvorio je vrata bankomata u Ulici Josipa Hatzea iz kojeg je uzeo kazete u kojima se nalazio novac. Nakon što ih je zadržao za sebe zatvorio je bankomat, a koristeći originalnu šifru i ponovnim aktiviranjem alarma zatvorio je bankomat u pokušaju prikrivanja tragova počinjenog kaznenog djela. Ukupna nastala šteta iznosi 938.000 kuna”, navodi se u policijskom priopćenju.

Osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentiraj