Zapalili se motori: Zrakoplovi Boeinga u subotu rasipali krhotine po Europi i SAD-u

Dva Boeingova zrakoplova u subotu su doživjela kvarove na motorima nakon polijetanja koji su doveli do otpadanja njihovih dijelova.

Nekoliko komada metala palo je na tlo u sjevernom dijelu Meerssena u Nizozemskoj i ozlijedilo dvije osobe. Oštećeno je nekoliko automobila i kuća. Starija je žena pogođena krhotinom u glavu i odvezena je u bolnicu, a lakše je ozlijeđeno i jedno dijete, koje je pretrpjelo opekline nakon što je pokušalo sa zemlje podići krhotine.

Ubrzo nakon polijetanja Boeingova zrakoplova iz zračne luke Maastricht Aachen za New York u subotu je došlo do požara na jednom od četiri motora zrakoplova. Zrakoplov je prisilno sletio u belgijskom Liegeu i istraga je u tijeku.

U SAD-u se, također nedugo nakon polijetanja, zapalio motor zrakoplova United Airlinesa, koji je letio iz Denvera za Havaje. Krhotine zrakoplova padale su na stambeno područje grada Broomfielda prije nego je zrakoplov sigurno sletio. Dužnosnici su priopćili da nema ozlijeđenih, prenosi BBC.

Iz Savezne uprave za zrakoplovstvo priopćili su da su “dobili izvještaje o krhotinama u blizini putanje zrakoplova” i dodali da će agencija i Nacionalni odbor za sigurnost prijevoza istražiti incident. “Ako nađete krhotine, molimo vas, nemojte ih dirati ili pomicati. NTSB želi da sve krhotine ostanu na mjestu za istragu”, objavila je na Twitteru policija Broomfielda.

Iz United Airlinesa priopćili su da će “nastaviti surađivati ​​sa saveznim agencijama koje istražuju ovaj incident”.

Komentiraj