facebook.com

Zaklada Ana Rukavina nastavlja s akcijama upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja

Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 36 potencijalnih darivatelja.

Nova akcija upisa u Hrvatski registar Zaklade Ana Rukavina održana je u suradnji s gospodinom Ramizom Ajdinom i Vijećem romske nacionalne manjine Grada Zagreba uz potporu Mjesnog odbora Novi Jelkovec kako bi pomogli oboljelim osobama koje čekaju svog podudarnog darivatelja.

Poseban naglasak ove akcije bio je na pomoći oboljeloj djeci romskog podrijetla koja traže svog podudarnog darivatelja s obzirom na to da se nesrodni podudarni darivatelji koštane srži lakše pronalaze među istom etničkom skupinom.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku “Lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Komentiraj