Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić izjavio je u srijedu da će se njegova stranka zauzeti za tematsku raspravu o odgoju i obrazovanju i najavio kako će o stanju u zagrebačkim vrtićima raspravljati idući tjedan na tematskim sjednicama nadležnim odborima zagrebačke Gradske skupštine.

SDP će se zauzeti da se dnevni boravak u osnovnim školama u Zagrebu proširi na djecu 3. i 4. razreda osnovnih škola, istaknuo je.

Na konferenciji za novinare u zagrebačkom SDP-u Bernardić je poručio da će sudjelovati večeras na prosvjedu “Hrvatska može bolje” za nastavak provedbe cjelovite Kurikuralne reforme, rekavši kako je taj prosvjed poruka hrvatskoj Vladi da se ‘potezom pera ne može raditi što hoće i zaustavljati reformske procese’.

Reforma je svakako potrebna, a o sadržaju se može raspravljati, dodao je. Naglasio je da reforma kurikuluma ne može biti stranačko pitanje već da tu mora postojati konsenzus.

“Moramo učiniti da naša djeca budu bolja od nas”, rekao je Bernardić, dodavši da “djeca nisu samo naša budućnost već i naša šansa”.

Bernardić je također kazao da se on i gradski SDP zalažu za bolje uvjete u zagrebačkim vrtićima, što znaći bolju opremljenost vrtića, naglasivši potrebu da u vrtićima budu manje grupe, da osoblje i odgajatelji budu motiviraniji te se vrtići opreme tzv “pametnim igračkama” koje će poticati dječju kreativnost.

Vezano za osnovne škole zauzeo se za dnevni boravak djece i 3. i 4. razreda, no upozorio je  da u nekim osnovnim školama na rubnim područjima grada ne postoji ni dnevni boravak za djecu prvih i drugih razreda.

Komentiraj