‘Bon ton store & gallery’ dovodi legendarnog DJ Hella

facebook.com

Jesenska sezona u gradu pomalo se počela zahuktavati pa nam tako zagrebački ‘bon ton store & gallery’ do kraja mjeseca donosi dva događaja vrijedna pažnje.

Prvi je održan u petak (21. rujna), kad je izložbu fotografija ‘Demand the Light’ otvario popularni finski fotograf i glazbenik s trenutnom rezidencijom u Berlinu, Obi Blanche. U svom radu propitkuje različite pojmove, a ovom prilikom će predstaviti svoje fotografije nastale u zadnjih nekoliko godina na kojima prikazuje noćnu underground scenu Berlina. Ovaj umjetnik snimio je mnoštvo poznatih faca iz elektronske scene poput Nine Kraviz i DJ Hella.

Upravo je Helmut Josef Geier svima poznatiji kao DJ Hell, novi gost bon ton storea. On u Zagreb dolazi u petak (28. rujna) kako bi predstavio svoju novu liniju parfema famoznog naziva ‘Techno’, nedugo nakon premijere u popularnom berlinskom The Store/Soho House. Party se održava u Klubu Masters od 23 sata, domaću podršku DJ Hellu će dati kreativni utemeljitelj ‘bon tona’ i mastermind enco kern, pulski fakin Borut Cvajner i resident DJ Mimi.

Ova legenda je na glazbenoj sceni već više od 40 godina, a svoju poznatu izdavačku kuću International Deejay Gigolo Records pokrenuo je prije više od dvadeset godina. Na njoj su izdavali velikani poput Jeff Millsa, Laurent Garniera, Dave Clarkea, KLF-a, Anthony Rothera, Miss Kittin, The Hackera i Dopplereffekta. Zbog njegovog doprinosa glazbenoj industriji, časopis GQ ga je 2003. godine proglasio osobom godine, a upravo je postao kustos muzeja moderne elektroničke glazbe (MOMEM) koji se otvara ove godine u Frankfurtu.

Sveprisutan je i u modnoj industriji gdje je surađivao s Karlom Lagerfeldom te producirao glazbu za revije Donatelle Versace, Hugo Bossa i Raf Simonsa. Također se istaknuo i kao dizajner kroz kolaboracije sa velikim brendovima od kojih je možda najpoznatija ona sa Agent Provocateurom, ali i kao samostalni dizajner.

DJ Hell

Komentiraj