Zagrebačka grupa ABOP osvaja scenu albumom „Delta“

Danas je službeno najavljen izlazak prvog albuma zagrebačke grupe ABOP pod nazivom „Delta“. Službeno su se predstavili EP izdanjem „ABOP“ prije tri godine i svojim zaraznim elektroničkim plesnim ritmovima i skladbama oduševili domaću ali i stranu publiku. Glazbu grupe ABOP stvara i izvodi peteročlana grupa u kojoj se nalaze Ivan Levačić (Eleven, Kries, Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental) na bubnjevima,  Erol Zejnilović na basu (Elemental, Kries), Ivan Božanić (PipsChips & Videoclips) na digitalnim sintesajzerima, te Bogumil Kulaga na analognim i digitalnim sintesajzerima. Novi album „Delta“ producirao je, miksao i masterirao jedan od svjetski najuspješnijih producenata i izvođača elektroničke glazbe izvan granica Hrvatske -Petar Dundov. Već nakon prvog preslušavanja jasno je da su nastavili utabanom stazom i svojim specifičnim zvukom kojega su službeno predstavili na svom debi EP-u.

Album „Delta“ je najavljen još 2018. godine sa prvim video spotom za pjesmu “Right Now” u režiji Katrin Novaković i uz light dizajn bendovog light dizajnera Andrije Santre iz grupe Bumwise. Animirani stop-motion spot našao je svoje mjesto na brojnim festivalima animiranog filma i festivalima glazbenih spotova, a i sam ABOP je nastupio na Berlin Music Video Awards u lipnju 2019. Nakon EP-a iz 2016. i spektakularne promocije u Tvornici Kulture, ABOP se 2017. na krilima izdanja upustio u svoje prvo europsko putovanje. Do danas su skupili desetke tisuća kilomatara na europskim cestama, nastupali su u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Češkoj i Bugarskoj. U regiji je bend svirao na najvećim festivalima: EXIT Festival, Dimensions Festival, Ferragosto Jam, Terraneo Festival, ali i u brojnim klubovima.

 

Materijal koji je nastajao posljednjih nekoliko godina i koji je u maniri DJ kulture više puta testiran pred publikom kako bi dobio svoj najbolji mogući oblik ugledati će svjetlo dana 30. studenog 2019. godine. U izdanju nezavisne diskografske kuće PDV pojavit će se na policama dućana u vinilnom i CD obliku, a bit će dostupno i digitalno izdanje na svim relevantnim streaming i download servisima. Na isti datum ABOP će premijerno predstaviti album „Delta“ u zagrebačkom konceptualnom prostoru Pločnik. Osim albuma ABOP će premijerno predstaviti i nastup novog projekta ELEVEN, a riječ je o samostalnom live actu ABOP-ovog bubnjara Ivana Levačića. Njegovu produkciju karakterizira elektronički zvuk  IDM-a i drugih žanrova elektroničke glazbe. Ivan Levačić osim u grupi ABOP svira u grupama Chui i Kries i nekadašnji je bubnjar grupa Pridjevi, Lollobrigida, PipsChips & VideoClips i Mayales.

Komentiraj