Nacional i PRESS

ZAGREB CALLING Simply Red dolaze na Šalatu 22. lipnja

Jedan od najvećih pop bendova svih vremena, britanske soul/pop legende Simply Red nastupit će kao headlineri prvog dana Zagreb Calling festivala.

Nakon što je već obznanjeno da je headliner drugog dana zagreb Calling festivala velika britanska soul zvijezda John Newman, ovogodišnje izdanje bogatije je za još jedne istinske zvijezde – grupu Simply Red koja će tom prilikom tijekom dvosatnog nastupa izvesti najveće hitove ove grupe koja iza sebe ima karijeru dužu od 30 godina. Uz Simply Red, publiku će prvi dan zagrijati Jinxi te Natali Dizdar čime je zaokružen line up prvog dana festivala. Nakon dva rasprodana koncerta u pulskoj Areni došao je trenutak kad će se konačno susresti Simply Red i Zagreb. Točno trideset godina nakon što su se publici predstavili svojom soulful verzijom klasika Valentine Brothersa ”Money’s To Tight To Mention” bend se vraća u Hrvatsku u sklopu velike svjetske turneje na kojoj izvode sve najznačajnije pjesme iz bogatog repertoara i predstavljaju posljednji studijski album ”Big Love”.

U 2010. Mick Hucknall je odlučio na neko vrijeme maknuti se sa scene I posvetiti odgoju kćeri.”Mene je odgojio moj otac i htio sam biti onoliko dobar roditelj mojoj kćeri kao što je moj otac bio meni. Sada ima sedam godina i lakše joj je ići na turneju sa, kako ona kaže, “rock’n’roll bendom” – izjavio je Hucknall uoči početka novih koncerata. Bio je to znak da se Simply Red vraćaju na scenu, u sjajnom raspoloženju i sa set listom prepunom klasičnih hitova. Uz bok jednom od najboljih vokala posljednjih desetljeća stajat će dugogodišnji suradnici Ian Kirkham (saks), Steve Lewinson (bas), Kenji Suzuki (gitara), Kevin Robinson (truba i faluta) i Dave Clayton (klavijature) te novi bubnjar Roman Roth.

Više od 60 milijuna prodanih albuma govori tome u prilog ali slikovitije od toga repertoari brojnih radio postaja koji svoj program teško mogu zamisliti bez numera poput ”Something Got Me Started”, ”Stars”, ”Holding Back The Years”, ”If You Don’t Know Me By Now”, ”Say You Love Me”, ”Money’s To Tight To Mention”, ”Fairground”, ”Sunrise” i mnogih drugih.

Nakon Zagreba Natali Dizdar i Jinx putovat će sa Simply Redom i u Beograd gdje će nastupiti na tamošnjem Belgrade Callingu u četvrtak 23. lipnja.

Komentiraj