Zagreb: 544 nova slučaja, preminulo troje korisnika doma za starije

Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, iznosi 554.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1357 testiranja na SAS-CoV-2, od čega je 529 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 774 osobe. Mjera samoizolacije izrečena je 1307 osoba.

Od 774 obrađene pozitivne osobe: 277 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 303 osobe su kontakti COVID + osoba, četiri osobe doputovale su iz BiH, Velike Britanije i SAD-a. 37 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 42 osobe obrada je još u tijeku. Kod 26 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, kod četiri osobe tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi. 61 dijete školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 16 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Kod jedne je osobe moguće izlaganje tijekom sportske aktivnosti, a kod tri tijekom obiteljskih okupljanja.

U pet domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 14 korisnika, dvije zdravstvene i jedne nezdravstvene djelatnice, a tri su korisnika na žalost preminula.

Komentiraj