Zagreb: 11. Pozitivan koncert 27. i 28. studenoga u Domu sportova

Marko Prpic/PIXSELL

Tradicionalni Pozitivan koncert, posvećen obilježavanju Svjetskog dana AIDS-a, u svojem jedanaestom izdanju u petak 27. i subotu 28. studenoga u zagrebačkom Domu sportova donosi pregled ponajboljih glazbenih skupina regionalne scene a prvoga dana održavanja nastupit će PipsChips&Videoclips, Urban & 4, Kawasaki 3P i Punčke, te drugoga, S.A.R.S., Dječaci, Quasarr i High5.

Najveće i najdugovječnije domaće dvoransko rock događanje, Pozitivan koncert organiziraju Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) i Los Angeles agencija (LAA) s ciljem ukazivanja na probleme AIDS-a i HIV-a, te jačanja svijesti o važnosti očuvanja zdravlja, odgovornog ponašanja, potrebe testiranja i anti-diskriminacije.

Kako se ističe u najavi, događaj koji je u više od desetljeća prešao put od Tvornice kulture i Draženova doma do četiri zaredom rasprodane Velike dvorane Doma Sportova, bez sumnje je najomiljeniji koncert u jesensko-zimskom periodu grada Zagreba.

Pozornicom Pozitivca proteklih deset godina prodefilirali su Dubioza Kolektiv, Hladno pivo, TBF, Let 3, PipsChips&Videopclips, Goran Bare & Majke, Laibach, Stereo MCs, Brkovi, Kawasaki 3P, Urban & 4, Massimo, Elemental, Ramirez, Vatra, Svadbas, Hugh Cornwell, Lollobrigida, Quasarr i mnogi drugi, a koncert je posjetilo više od 60 tisuća ljudi.

 

  • U svojem se prošlogodišnjem, jubilarnom desetom izdanju, koncert po prvi puta održao u obliku dvodnevnog festivala, a ove godine u dvije večeri ponovno će podršku inicijativi HUHIV-a i LAA-a dati niz glazbenih skupina iz samog vrha regionalne scene.

 

Beogradskom S.A.R.S.-u Pozitivac će biti jedini zagrebački nastup u 2015., a Urban & 4 i Pipsi mu se vraćaju bogatiji za rasprodane, veličanstvene koncerte u Malom Domu. Ska punk mašinerija Kawasaki 3P nedavno je objavila novi album “Goli zbog pasa”, čije će singlove, zajedno s najvećim hitovima karijere odsvirati prvi dan.

Ista akcija se drugu večer očekuje od Dječaka u čijoj diskografiji od 8. svibnja stoji album “Firma”. Riječki electro pop majstori Quasarr vraćaju se u Dom sportova nakon dvije godine kako bi predstavili materijal koji će uskoro također biti objavljen.

Naš najbolji ženski indie rock trio Punčke 27. studenog će upisati prvi nastup na Pozitivcu, jednako kao i vruća hip hop petorka High5 dan kasnije. Organizatori ističu da interes za 11. Pozitivni koncert zasad nadmašuje sve prethodne sezone.

Komentiraj