ZADAR Sedmorica mladića više puta silovala maloljetnicu, pušteni da se brane sa slobode

Sedmorica mladića u dobi od 17 do 19 godina sedam su puta, u razdoblju od kolovoza 2018. godine do srpnja 2019. godine, silovali 15-godišnju djevojčicu u mjestu pokraj Zadra, javlja Večernji list.

Večernjem listu priču su potvrdili izvori iz policije, a nakon što su silovatelje priveli krajem ovog tjedna, oni su pušteni uz mjere zabrane približavanja žrtvi. Potvrda da su pušteni na slobodu sa zadarskog suda iz Večernjeg lista nisu dobili.

Prema izvorima Večernjeg, tada 15-godišnju djevojčicu, koja je bila u kući s više mladića, od kojih je jedan bio njezin bivši dečko, mladići su počeli dirati, a ona je pokušala pobjeći. Jedan od mladića, tada 19-godišnjak ugurao ju je u sobu, zaključao vrata i prisilio na seksualni čin.

Djevojčicu su nakon toga uspjeli uvjeriti da je sve snimljeno mobitelom te su ju u više navrata prisilili na seksualni čin, uz konstantno maltretiranje i ucjene.

U srpnju ove godine najavila je da će ih prijaviti policiji, a njezin bivši dečko brutalno ju je pretukao.

Djevojka je eventualno sve priznala psihologinji koja je obavijestila centar za socijalnu skrb koji je kontaktirao policiju. Policija je kod nekih od njih pronašla snimke u mobitelima, a neki su priznali događaje.

Počinitelji su odlukom suda u Zadru pušteni da se brane sa slobode.

Komentiraj