Zabrana ruskim i bjeloruskim hokejašima i u sljedećoj sezoni

Momčadima hokeja na ledu Rusije i Bjelorusije bit će zabranjeno sudjelovanje u međunarodnim natjecanjima u idućoj sezoni, priopćilo je Upravno tijelo tog sporta pozivajući se na sigurnosne razloge.

“Vijeće Međunarodne federacije u hokeju na ledu (IIHF) utvrdilo je da još nije sigurno ponovno uključiti ruske i bjeloruske momčadi u IIHF natjecanja te da to neće biti sigurno za nadolazeću sezonu”.

IIHF je suspendirao sve ruske i bjeloruske reprezentacije te klubove od sudjelovanja u međunarodnim natjecanjima u svim dobnim kategorijama nakon invazije Rusije na Ukrajinu prošle godine, a Svjetsko prvenstvo elitne divizije 2023. premješteno iz Rusije u Finsku i Latviju.

“Prerano je ponovno uključiti Rusiju i Bjelorusiju u naša natjecanja”, rekao je predsjednik IIHF-a Luc Tardif nakon sastanka vijeća organizacije.

Tardif je kao razlog za odluku naveo previše rizika za sigurnost igrača, dužnosnika i navijača. Isto tako kazao je da će IIHF ponovno procijeniti situaciju u ožujku 2024., a to je prije početka kvalifikacija za Zimske olimpijske igre 2026. u Milanu i Cortini d’Ampezzo.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner