Za vikend izdano gotovo 2.000 kazni zbog prevelike brzine. Rekorder vozio 217 kilometara na sat

Autor:

02.07.2023.., Rijeka - Zbog prometne nesrece prekinut je promet izmedu cvorova Rijeka istok i Orehovica u smjeru GP Rupa. Kolona je duga oko 2 km, a promet je preusmjeren preko cvora Rijeka istok i drzavne ceste DC404. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Policija je za vikend na prometnicama kaznila gotovo dvije tisuće vozača zbog prevelike brzine, a rekorder je na primorsko-goranskom području vozio 217 kilometara na sat, izvijestilo je u ponedjeljak Ravnateljstvo policije.

Od 7. do 9. srpnja policija je zabilježila preko 5300 prometnih prekršaja. Uz 1990 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, zabilježeno je 416 slučajeva vožnje pod utjecajem alkohola i 727 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Rekorder po broju prekršaja prekomjerne brzine je Policijska uprava šibensko-kninska s 296 takvih prekršaja, dok je najveća prekoračena brzina izmjerena kod vozača na području Policijske uprave primorsko-goranske – 217 km/h.

U policiji kažu da su zabilježili 109 prometnih nesreća s nastradalim osobama, od kojih 24 pripadaju kategoriji teških prometnih nesreća. Dogodile su se dvije nesreće s poginulim osobama  i 22 nesreće s teško ozlijeđenim osobama.

U tim nesrećama, dvije su osobe smrtno su stradale, 25 je teško, a 12 osoba lakše ozlijeđeno, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.