YouTube će pomoću umjetne inteligencije maloljetnicima ograničiti pristup nedozvoljenim sadržajima

Unsplash/Charles Deluvio

YouTube planira i dalje razvijati svoj sustav umjetne inteligencije kako bi ograničio pristup određenim sadržajima, piše engadget.com.  Ističe se kako bi sustav bio usmjeren na maloljetne korisnike, jer bi se dobna ograničenja automatski vezala uz određene video uratke. Ovaj napredni program već duže vrijeme koristi njihova služba i tim Trust and Safety (Povjerenje i sigurnost).

Digitalna platforma ima namjeru u što većoj mjeri zaštititi djecu i maloljetnike od nedozvoljenih sadržaja. Ako maloljetna osoba na neki od načina pokuša gledati ili ugraditi video, tražilica Google bi ih trebala ponovo vratiti na YouTube stranicu, gdje će ponovo morati potvrditi svoju dob.

To će pomoći u osiguravanju da, bez obzira gdje je video otkriven, on bude vidljiv samo odgovarajućim korisnicima”, rekli su iz tvrtke. 

Google je najavio da će osobe, koje postavljaju videozapise, u slučaju da algoritam ograničava, imati priliku podnijeti žalbu na te odluke.

Projekt će početi kasnije ove godine. To je novi napor poznate digitalne platforme, koja je zabilježila veliki odaziv na aplikaciju YouTube Kids, izdanu kako bi pomogla roditeljima u kontroli sadržaja preporučljivih za njihovu djecu. 

Komentiraj