WhatsApp donosi glasovne i video pozive i za desktop verziju

Desktop aplikacija WhatsApp za Mac i PC od sad prima glasovne i video pozive, objavila je ovog tjedna ta tvrtka. Tako su sada u ponudi end-to-end šifrirani pozivi drugim korisnicima WhatsAppa na računalima i mobilnim uređajima, piše Verge.

Video i glasovni pozivi nisu novost za WhatsApp, ta značajka već je dostupna na mobilnim aplikacijama za Android i iOS. Krajem prošle godine tvrtka je počela uvoditi desktop pozive za malu grupu korisnika kako bi ju ispitala, a sad je ona dostupna svima. Pozivi na desktopu, kažu u tvrtci, nudi jednaku end-to-end ekripciju – što znači da ni facebook ni WhatsApp ne mogu vidjeti ili čuti vaše pozive.

Najveća značajka koja nedostaje jest da će, barem u početku, aplikacija za stolna računala podržavati samo jedan-na-jedan pozive, ne i grupne pozive. Iz WhatsAppa kažu da će se usluga proširiti pa će uskoro podržavati i podršku za grupne glasovne i video pozive.

Da biste koristili novu značajku video poziva, morat ćete postaviti desktop aplikaciju, što zahtjeva da ste već korisnik mobilne apliacije. Nakon što instalirate aplikaciju na računalo, korisnici će zatim sam skenirati QR kod za prijavu u aplikaciju za dekstop. Tada može koristiti verziju WhatsApp za radnu površinu sa svojim uobičajenim računom.

Komentiraj