VUKOVARSKI ŽUPAN: “Situacija zabrinjavajuća, poštujte mjere”

Četrnaest osoba zaraženo je koronavirusom u Domu za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima, objavio je načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić, prenosi HRT.

Na konferenciji za novinare, Kelić je potvrdio “prodor Covida-19 u jedan obiteljski Dom za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima”.

“Županijski Stožer dobio je sinoć informacije i nakon toga smo odmah reagirali i pokušali sanirati što se može sanirati. Bilo nam je bitno stvari staviti pod kontrolu. U Domu za starije i nemoćne osobe testirano je 60 osoba, a od toga je 14 osoba pozitivno, kod 6 osoba će se ponoviti nalazi, a 40 osoba je negativno. U obradi su dva doma u Vinkovcima. Jutros smo poduzeli mjere kako bi određen broj korisnika riješili tako da dio osoba koji je pozitivan, riješi se u bolnici, a jedan dio bit će izoliran”, kazao je Kelić.

Djelatnik stožera Ivan Kubiček kazao je HRT-u kako prodor koronavirusa u Dom za starije i nemoćne “jest opanost”. “Trenutno se radi opsežna epidemiološka obrada, uzet će se brisevi svih korisnika i djelatnika doma i sutra ćemo vidjeti rezultate tih testova. Točan broj oboljelih još nemamo jer je epidemiološka obrada u tijeku, ali možemo pretpostaviti da je virus ušao u dom putem posjetitelja ili ga je unio neki od zaposlenika”, rekao je Kubiček, koji naglašava kako stožer “čini sve da situacija ne izmakne kontroli”.

Vukovarsko-srijemski župan i predsjednik Stožera Božo Galić upozorio je na ozbiljnost situacije ocijenivši je zabrinjavajućom te je pozvao građane županije da se pridržavaju epidemioloških mjera i preporuka.

Proboj koronavirusa u jedan vinkovački dom za starije

Komentiraj