Proboj koronavirusa u jedan vinkovački dom za starije

 

Među 24 osobe koliko je u četvrtak novoobljelih osoba od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji, najveći dio su korisnici jednog privatnog Doma za starije i nemoćne u Vinkovcima, doznaje se neslužbeno u tome slavonskom gradu.

Po neslužbenim informacijama zaraženo je više od 10 korisnika Doma te jedna djelatnica te je to prvi proboj kornavirusa u neki od domova za starije i nemoćne u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Detaljnije informacije bit će priopćene na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite koja će se održati u 17 sati.

Ukupan broj oboljelih u županiji od početka epidemije je 472, od kojih je 276 osoba izliječeno, a pet osoba je preminulo.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do osam sati, novozaraženih je 24, od čega njih 18 iz Vinkovaca, a po jedna osoba iz Drenovaca, Vukovara, ivankova, Slakovace, Rokovaca i Cerića.

Devet osoba je hospitalizirano.

U protekla 24 sata testirana je 81 osoba. Ukupno testiranih na području županije je 5959.

U samoizolaciji je 415 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na covid-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 16 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 16 radnika (4 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik).

Komentiraj