Vučićevom stručnjaku prijeti zabrana rada, prijavili ga kolege liječnici

Protiv prof. dr. Branimira Nestorovića, člana srpskog Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa, podnijet je zahtjev etičkom odboru Liječničke komore Srbije.

U zahtjevu je navedeno da je Nestorović svojim “javnim nastupima kao član Kriznog stožera za suzbijanje epidemije Covida-19 narušavao ugled i nanosio štetu liječničkoj profesiji, kao i zdravstvo u cjelini”, piše Blic.

Inicijator zahtjeva je dr. Đorđe Alempijević, redovni profesor sudske medicine na beogradskom Medicinskom fakultetu, a podržalo ga je još šest kolega i jedna umirovljena liječnica.

Etički odbor Liječničke komore Srbije sljedećeg će tjedna raspravljati o zahtjevu grupe članova da se poznati profesor i pulmolog javno osudi zbog izjava koje je davao kao član Kriznog stožera. Tom javnom osudom bi se, u najgorem scenariju za njega, mogla oduzeti i licenca.

“Sad kad je prošla epidemija i kad se ispostavilo da sam za sve bio u pravu, ispao sam najneetičniji liječnik u Srbiji zato što sam bio na konferenciji za novinare s Vučićem. Ovdje su se poklopili različiti interesi, ima tu i taštine, ali ponajviše politike. Potpisnike zahtjeva Liječničkoj komori, ako zaista nešto učine, tužit ću redovnom sudu”, rekao je Nestorović.

Nestorović će ostati upamćen po izjavi da je koronavirus ‘najsmješniji virus u povijesti’.

Komentiraj