HINA / Rade PRELIĆ / TANJUG

Vučić kaže da je slučaj s oružjem ozbiljniji nego što se očekivalo

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić ocijenio je u ponedjeljak da je slučaj oružja otkrivenog u blizini njegove obiteljske kuće u beogradskom naselju Jajinci “ozbiljniji nego što se očekivalo u prvom trenutku”.

“Policija je napredovala u istrazi u vezi sa oružjem u Jajincima i u Novom Beogradu i izgleda da su stvari ozbiljnije nego što smo mislili u prvom trenutku”, izjavio je Vučić u intervjuu za Radio-televiziju Srbije.

On je rekao kako je osobno očekivao da “policija neće naći ništa”, iako je znao da to oružje nije slučajno ostavljeno u blizini kuće njegovih roditelja.

Vučić je za RTS istaknuo da se “ni jednog trenutka nije junačio, niti je rekao da je u pitanju atentat”, ali nije htio detaljnije govoriti o tome do okončanja istrage.

Srbijanski je premijer najavio da će, nakon istrage, “imati što reći o oružju” i poručio da će svima onima koji su se tome “izrugivali i pokušavali kriminalizirati njegovu obitelj, dati pristojan odgovor”.

Najavljujući promjene u sigurnosnim službama, Vučić je rekao kako će i “sam morati biti smijenjen” s mjesta koordinatora svih sigurnosnih služba jer “nije uspio neke stvari uraditi”.

Vučić je zabranio početkom studenog svim dužnosnicima državnih tijela zaduženih za njegovu sigurnost, uključujući policiju, civilne i vojne obavještajne agencije, da se do okončanja istrage javno očituju o nedavnom incidentu kada je otkriveno oružje u naselju Jajinci i u Novom Beogradu.

Na ove dvije lokacije pronađene su veće količine oružja, najprije u blizini obiteljske kuće premijera Vučića, a zatim i u garaži u Novom Beogradu, a mediji su špekulirali da je na Vučića pripreman atentat, što je on zanijekao.

Prema ranijim tvrdnjama policijskih dužnosnika, dio oružja je iz vremena rata i potječe iz BiH i Hrvatske. Ranije u ponedjeljak u BiH je priopćeno da je, po tjeralici iz Srbije, uhićen Banjolučanin koji se dovodi u vezu s oružjem nađenim u Beogradu, ali je poslije saslušanja pušten uz mjere zabrane napuštanja prebivališta i obvezu javljanja policiji.

Komentiraj