Vozač koji je teško ozlijedio radnika Čistoće ide u istražni zatvor. Kaže da nikad nije vozio pijan

Autor:

27.12.2023., Samobor - U prometnoj nesreci na Svetonedeljskoj cesti smrtno je stradao pjesak u naletu automobila. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Vozač koji je u subotu u ranim jutarnjim satima naletio na radnika Čistoće završio je u istražnom zatvoru. Sud mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odnosno izazivanje ovakve teške prometne nesreće, donosi N1.

‘Nikada u životu nisam vozio pijan’

Naime, ovaj 47-godišnjak je profesionalni vozač, te je za očekivati da će morati sjesti za volan, pa izricanje mjere zabrane upravljanja motornim vozilima nije za sud bila opcija. Sud nije prihvatio ni njegovu obranu u kojoj je tvrdio da nikada u životu nije za upravljač sjeo pijan.

“Kad sam zbog prebrze vožnje imao zabranu upravljanja vozilom u cijelosti sam to poštivao”, rekao je, donosi N1. Objašnjavao je da je te večeri s prijateljima pio gin-tonic. Na kraju mu je utvrđena koncentracija od 1,58 promila alkohola u krvi. Izjavio je i da nije bio daleko od kuće, pa se odlučio odvesti.

Detalji prometne nesreće: zabio se u kamion

Poznato je da je oko 1.25 sati u Ilici kod kućnog broja 334 zbog neprilagođene brzine i utjecaja alkohola naletio na stražnji dio kamiona Čistoće.

Pri tome je teško ozlijedio 58-godišnjeg radnika koji je bio na stražnjoj stepenici kamiona. Kamion je bio zaustavljen jer su radnici utovarivali otpad, te je imao uključenu svu propisanu signalizaciju.

“U prometnoj nesreći 58-godišnjak je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u Kliničkoj bolnici sestre milosrdnice dok je 47-godišnjak lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sveti Duh”, priopćila je u subotu policija.

Iz bolnice su javili da je radniku Čistoće noga teško ozlijeđena. Ubrzo ga je posjetio i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je najavio da će tražiti veću sigurnost za radnike koji obavljaju javne poslove u gradu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.