Tomašević osudio pijanog vozača koji je naletio na radnika Čistoće: Treba ga strogo kazniti

Autor:

6.2.2024., Zagreb - Gradonacelnik Grada Zagreba Tomislav Tomasevic i njegovi zamjenici Danijela Dolenes te Luka Korlaet odrzali su redovnu konferenciju za medije na kojoj je predstavljena nova web aplikacija za pregled trosenja gradskog proracuna pod nazivom iTransparentnost. Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Neva Zganec/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković zatražili su u subotu strogu kaznu za vozača osobnog automobila koji je prošle noći izazvao prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen radnik komunalnog poduzeća Čistoća.

Ističu kako su radnici Čistoće i drugi radnici Zagrebačkog holdinga, ZET-a i žurnih službi na prometnicama svaki dan i noć te pozivaju na pojačane policijske kontrole radi sigurnosti radnika u obavljanju njihove javne dužnosti, priopćili su iz Grada Zagreba.

Alkoholizirani 47-godišnji vozač naletio je, jureći noćas osobnim vozilom zagrebačkom Ilicom, na stražnji dio teretnog vozila Čistoće i teško ozlijedio 58-godišnjeg zaposlenika koji je bio na stražnjoj stepenici vozila. Vozač automobila imao je 1,58 promila alkohola u krvi.

Nesreća u Ilici: Pijani vozač se zabio u radnika Čistoće, vatrogasci ga oslobađali iz skršenog lima

Ponuđena psihološka pomoć

Teško ozlijeđeni radnik zbrinut je u Klinici za traumatologiju i izvan je životne opasnosti.

Iz Grada navode kako je pijani vozač izazvao prometnu nesreću izravnim udarom u utovarnu korpu kamiona, pri čemu je lakše ozlijeđen i vozač Čistoće. Kamion je u trenutku nesreće bio je propisno zaustavljen radi utovara otpada pri čemu su bili uključeni pokazivači smjera i rotaciona svjetla, a ozlijeđeni radnik nosio je propisanu zaštitnu opremu visoke vidljivost.

Gradonačelnik Tomašević i predsjednik Uprave Zg holdinga posjetit će danas ozlijeđenog radnika u bolnici a voditelj Čistoće Davor Vić već je razgovarao s vozačem i komunalnim radnikom koji su bili u timu s teško ozlijeđenim radnikom, ponudio im psihološku i svaku drugu pomoć, priopćili su iz Grada Zagreba.

Ozlijeđeni radnik Čistoće nije u životnoj opasnosti, spašavaju mu nogu

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.