Ozlijeđeni radnik Čistoće nije u životnoj opasnosti, spašavaju mu nogu

Autor:

14.12.2022., Zagreb - Radnici cistoce odvoze smece iz centra Zagreba. Na jucerasnoj konferenciji za medije gradonacelnik Tomasevic najavio da od sijecnja pocinju kontrole i kaznjavanja za odlaganje otpada.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Radnik Čistoće noćas je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći u Zagrebu. Na njega je u Ilici, na području Kustošije, naletjelo vozilo te ga prikliještilo. Ozlijeđenog radnika izvlačili su vatrogasci, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC-u “Sestre milosrdnice”.

Vozač (47), koji je automobilom naletio na radnika Čistoće, bio je pod utjecajem alkohola, 1,58 g/kg u organizmu. Upravljao je osobnim automobilom marke Opel zagrebačke registarske oznake, a kretao se sjevernim kolničkim trakom Ilice u smjeru zapada. Došavši do kućnog broja 334, nije prilagodio brzinu kretanja te je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio teretnog vozila komunalnog poduzeća zagrebačke registarske oznake i na 58-godišnjeg zaposlenika koji je bio na stražnjoj stepenici teretnog vozila.

U trenutku prometne nesreće teretno vozilo bilo je zaustavljeno radi utovara otpada. Na njemu su bili uključeni pokazivači smjera i rotacijska svjetla.

‘Radnik Čistoće nije životno ugrožen, ali čeka ga još najmanje jedna operacija’

U prometnoj nesreći 58-godišnjak je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC-u “Sestre milosrdnice”. Vozač je lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici “Sveti Duh”.

“Djelatnik Čistoće zadobio je otvoreni prijelom potkoljenice. Noćas je operativno zbrinut, primarno zbog potencijalnih komplikacija vanjskom fiksacijom i obradom rane. Čeka ga još najmanje jedna operacija da bi se to definitivno zbrinulo, kada koža bude dopuštala. Sada je u tijeku daljnja obrada. Neurocirkulatorni status tog stopala i funkcija prstiju su uredni. Nije životno ugrožen. Ono što su potencijalne komplikacije su, ne daj Bože, infekcija i kompartment sindrom zbog čega sada pratimo stanje cirkulacije i oticanje eventualno te noge”, izjavio je Nenad Somun, voditelj dežurne službe Klinike za traumatologiju KBC-a “Sestre milosrdnice”, javlja HRT.

Nesreća u Ilici: Pijani vozač se zabio u radnika Čistoće, vatrogasci ga oslobađali iz skršenog lima

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.