Vlada danas o sprečavanju radikalizacije u društvu

Hrvatska vlada trebala bi na današnjoj sjednici usvojiti zaključak o sprječavanju radikalizacije u društvu, motiviran prošlotjednim oružanim napadom na Markovom trgu.

Vlada je krenula s tri aktivnosti glede borbe protiv radikalizacije u društvu, rekao je premijer Andrej Plenković. Prva je vezana za prošlotjedni slučaj oružanog napada na Banske dvore, a druga institucionalna borba protiv radikalizma te će Vlada, najavio je, na sjednici zadužiti Koordinaciju za sustav domovinske sigurnosti da analizira stanje, pojača međuresornu koordinaciju svih nadležnih tijela i da predloži mjere. Treća je točka politička borba protiv radikalizma u društvu.

Ministri će na sjednici Vlade dobiti i informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus, a na dnevnom je redu i nekoliko odluka vezanih uz pandemiju COVID-19. Ministar financija trebao bi dobiti ovlast za potpisivanje Sporazuma o zajmu između EU kao zajmodavca i Republike Hrvatske kao zajmoprimca za privremenu potporu radi smanjenja rizika od nezaposlenosti u izvanrednoj situaciji nakon izbijanja bolesti COVID-19.

Komentiraj