HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

‘Vjerujem da će snimke vatrogasaca pomoći u istrazi’

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u petak je kazao kako su ugljikovodici u uzorkovanoj vodi u Slavonskom Brodu u dozvoljenim intervalima.

“S obzirom na činjenicu da smo prema uzorkovanjima 30. 3. imali visoke količine ugljikovodika, dopustite još nekoliko dana uzorkovanja. Onog trena kad stručno povjerenstvo donese odluku, javnost će biti upoznata s time”, rekao je Ćorić.

Kazao je i kako očekuju rezultate istrage MUP-a, a dotada, kaže, nema potrebe za daljnjim istupima.

Na pitanje o otkriću snimke koja pokazuje da je količina tekućine koja je iscurila iz brodskog produktovoda mnogo veća od 200 litara koliko se spominje, rekao je: “Nisam vidio video, a ponovit ću da smo u Ministarstvu sva naša saznanja podijelili s javnošću i čekamo rezultat istrage MUP-a i DORH-a”, kaže Ćorić, kako prenosi N1.

Ministar nije htio komentirati ni to da nitko nije tražio snimke od vatrogasaca koji su ih napravili. “Ne mogu to komentirati, jedino mi nije jasno kako vatrogasna postrojba nije podijelila te snimke čim je inspektorica stigla u Brod. Vjerujem da će i te snimke pomoći u istrazi, to je jedino što mogu reći.”

Komentiraj