Tvrtka Vindija se pridružila obilježavanju Svijetskog dana školskog mlijeka i razveselila mališane iz zagrebačkih vrtića i osnovnih škola svojim mliječnim proizvodima.

Po sedamnaesti put na zagrebačkom jezeru Bundek obilježen je Svijetski dan školskog mlijeka u organizaciji Hrvatske mljekarske udruge i Grada Zagreba s ciljem skretanja pozornosti na važnost konzumiranja mlijeka u školi tj. na zdravstvene dobrobiti koje mlijeko pruža u razvoju djece.

Na manifestaciji su sudjelovali školarci zagrebačkih osnovnih škola, ali i njihovi mlađi prijatelji iz brojnih zagrebačkih vrtića koji su u glas pjevali pjesmice o mlijeku i sladili se Vindijinim proizvodima.

Obilježavanje Svjetskog dana školskog mlijeka pokrenuto je od strane Organizacije za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda.

“Programi školskog mlijeka su u svijetu prisutni već dugi niz godina, dok se u Hrvatskoj nalaze tek u začetku. Tek se od prošle školske godine programi školskog mlijeka počinju uvoditi u škole. Ipak, neke županije, poput Varaždinske i Međimurske, već imaju razvijene programe i svijest o važnosti takvih programa u školama pa očekujemo da će se s vremenom to dogoditi i u ostatku Hrvatske. Na tome se radi već neko vrijeme, što je vrlo dobro i tako trebamo nastaviti”, rekla je Vera Volarić, predsjednica Hrvatske mljekarske udruge.

Komentiraj