Vili Beroš u Slavonskom Brodu: “Petnaest osoba teško je ozlijeđeno, među njima je i jedna djevojčica”

U prometnoj nesreći koja se u nedjelju rano ujutro dogodila na autocesti A3 kod Slavonskog Broda smrtno je stradalo deset osoba, a 45 ih je ozlijeđeno. Do nesreće je došlo kada je autobus kosovskih registracija sletio s ceste.

Nakon obilaska bolnice u Slavonskom Brodu, u kojoj je pomoć zatražilo 45 ozlijeđenih javnosti se obratio ministar zdravstva Vili Beroš.

Kazao je da je u nesreći sudjelovalo 69 osoba, 67 putnika i dva vozača, a teško je ozlijeđeno 15 osoba. “U nesreći je sudjelovalo 15 maloljetnika, jedna djevojčica je teže stradala”, rekao je.

“Imamo i teško stradalih, njih 15, troje je na operaciji. Ostali su u obradi, moguće je da i neki od njih zadobiju dijagnoze teških tjelesnih ozljeda”, istaknuo je ministar zdravstva.

Dodao je kako je neozlijeđenima osiguran smještaj, hrana i sve što im je potrebno te da bi veleposlanik Republike Kosovo trebao stići na mjesto prometne nesreće vrlo brzo.

Maja Grba Bujević novinarima je rekla da je na mjesto nesreće poslano šest timova Hitne pomoći. “U 6:23 smo dobili poziv, u 6:26 se krenulo”, rekla je i dodala da su djelatnici Hitne na mjestu nesreće bili već četiri do pet minuta kasnije.

Šef slavonskobrodske bolnice Josip Samardžić rekao je da ima raznih ozljeda.

“Dvije osobe su na intezivnoj njezi, 15 je teško ozlijeđenih. Imali smo tri operacije, a to ne isključuje mogućnost novih operacija. Svi su pacijenti zbrinjeni po pravilima”, istaknuo je.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut rekao je da su sve službe odradile dobar posao. “Ovo se ne događa često. Kroz povijest smo imali nekoliko ovakvih nesreća, uglavnom stranih autobusa. Prije nekoliko godina bio je kod Gospića slovački autobus”, rekao je.

Na pitanje je li nesreći kumovao umor, Trut nije odgovorio. “To vam ne možemo reći, istraga ide, sve će vam istražitelji kazati nakon istrage. Velika većina putnika su državljani Kosova”, naglasio je.

Komentiraj