VIJENCI I KAKTUSI Smijenjeni lokalni političar ne zanima čak ni nas, a kamoli one koji govore engleski

Pogreška s izravnim prijenosom beskorisnih izlaganja ČAK DVOJICE POLITIČARA, IVE BALDASARA I ZLATKA KOMADINE, hitno je ispravljena, jer se odustalo od već najavljenih izravnih prijenosa izlaganja još dvojice sličnih njima

RTL DANAS

Srijeda, RTL TV, 18.30

RTL TV je objavio dvije stvari o dva čovjeka: o novom šefu nacionalne Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA-e) Danielu Markiću i o novom predsjedniku Drvoprerađivača Hrvatske, udruženih unutar Hrvatske gospodarske komore, što su promakle drugim televizijama. Npr. gosp. Markić ima i naše i francusko državljanstvo i jedino je ime koje je u svojoj knjizi nekadašnji šef francuske obavještajne službe naveo kao svoj kontakt u Hrvatskoj. Ne zna se zašto je baš RTL TV zapalo da objavljuje sitnice iz biografije g. Markića, ali skidamo kapu za potpis pod sliku vrijeđanja najpoznatijeg hrvatskog drvoprerađivača. Dotični g. Ivić Pašalić, zapamćen kao najnepopularniji hrvatski političar poslije Dragutina Khuen-Hedervaryja, doživio je da mu usred njegova nastupnog govora netko iz publike dovikuje da laže i da mu nakon toliko godina još nije dosta laganja. Mi smo doživjeli da to vidimo podnaslovljeno, kao da gledamo strani film. A film je domaći. Čovjek koji je pokušao prekinuti nezaustavljivog postao je naša velika ljubav. Neka se javi u uredništvo u utorak oko podneva.

LAJKAM SISAK – LAJKAM ŠUMICU

Ponedjeljak, HRT 4, 8.50

Djeca i odrasli Siščani čiste zapuštenu Šumicu i daju izjave. Šumica je nekadašnje rekreativno obiteljsko izletište koje treba vratiti prvobitnoj namjeni. Djeca oduševljeno smećem pune velike crne vreće, umirovljenici su sretni što još mogu raditi i zbog toga su postali toliko drski da ne žele reporteru reći koliko godina imaju. Kao i u svim našim gradovima u sličnim prilikama, pojavila se i neizostavna gradonačelnička osoba, ovaj put u vidu gđe Kristine Ikić Baniček koja je jedina znala zašto se slika: da joj poraste popularnost. Ovaj put opravdano.

DAVOR PAVUNA U STUDIJU 4

Ponedjeljak, HRT 4, 9.15

Fizičar i profesor Davor Pavuna na polumrtvom HRT-u demonstrira aktivizam nepoznat u mahom uvehlim hrvatskim medijskim prostranstvima. Njegova je stručnost neupitna, on je s 29 godina predavao na Oxfordu i Cambridgeu. Ono što fizičar prof.dr. Pavuna danas očekuje od HRT-a je deset minuta svaki dan, ne za sebe nego za sve hrvatske znanstvenike. Cilj je da nam oni do u beskraj ponavljaju da smo slobodni ljudi (i Hrvati, i katolici).

KONFERENCIJE ZA NOVINARE

Ponedjeljak, HRT 4, 9.30 i 10.00

Izravno su prenošene konferencije za novinare jednog splitskog i jednog riječkog lokalnog političara. Obojica, Ivo Baldasar u 9.30 i Zlatko Komadina u 10 h, loš su programski potez, ali ne sekirajmo se, bit će bolje. Za sada je najbolje da je HRT munjevito reagirao i odustao od najavljenih još dviju izravno prenošenih konferencija za novinare na kojima bi političari recitirali svoje traume. Jedan, Arsen Bauk, dobio je dvije minute u vijestima u 13 sati, a drugi, Predrag Grbin, netragom je nestao. Složit ćete se da bi četiri press-konferencije u jednom prijepodnevu bile malo previše za dobar ukus.

POKOLJ U SABORSKOM 1991.

Ponedjeljak, HRT 4, 11.10

Početkom studenog 1991. godine, osam dana prije napuštanja Vukovara počinjen je zločin i nad civilnim stanovništvom i braniteljima Saborskog. Poslije zločina i uništavanja Saborsko, ličko mjesto blizu grada Ogulina i blizu ruba Nacionalnog parka Plitvice, nikad se nije oporavilo. Na nas su svi zaboravili, kažu gg. Conjar i Kovačić, branitelji Saborskog. Jesu.

VIJESTI NA ENGLESKOM

Ponedjeljak, HRT 4, 14.05

U kriminalno nezanimljivim vijestima najvažnije bilo deklamiranje o tome što su na svojim konferencijama za novinare danas rekli beznačajni hrvatski političari lokalnog ranga: Ivo Baldasar i Zlatko Komadina. To ne zanima čak ni nas, a kamoli one koji razumiju engleski. Oni koji ga govore su nedosanjana publika ove vrlo loše zamišljene emisije.

Komentiraj