Pupovcu se pomiješali izravni prijenos sjednice Sabora i dnevnik Nove TV

DNEVNIK

Utorak, Nova TV, 19.15

Bezobraština, neodgojenost, bahatost i neukost naših političara iz dana u dan sve su veći. Novi prvak u nepoznavanju osnovnih normi javnog komuniciranja je g. Milorad Pupovac. Njega je večeras morala zaustavljati voditeljica Romina Knežić, jer je stalno pokušavao držati nekakve samo njemu jasne saborske političke govore u emisiji koja ide uživo i relativno je kratka. Pomiješali su mu se izravni prijenos sjednice Sabora i dnevnik Nove TV. Nova TV ga je zvala u svoju emisiju i nikad se ne će saznati zašto, jer taj njihov večerašnji gost dobio je reputaciju sugovornika koji više razmišlja o ljepoti svojeg glasa nego o onome što će reći.

DNEVNIK 3

Četvrtak, HRT 1, 22.54

Gost u studiju bio je svake pažnje vrijedan g. Srećko Sladoljev, vođa unutrašnjeg otpora iz nesretnog Imunološkog zavoda u kojem zaposlenici već pet mjeseci ne dobivaju plaću. Povod: vlada je odlučila da ipak ne će prodavati Imunološki, jer joj je iznenada, u sklopu priprema za izbore, palo na pamet da je taj nesretni Zavod zapravo „od nacionalnog značenja“, ili tako nekako. Dr. Sladoljev, dugogodišnji zaposlenik Zavoda rekao je ono što svi znaju, ali nitko to ne govori s toliko autoriteta kao on: „Trebalo je to davno učiniti, a ne sada kad je Imunološki praktički totalno devastiran. U ovih 20 godina sve su upropastili.“ Dobar dojam o Trećem dnevniku upropašten je već iduće večeri, kad je službenik vanjskopolitičke redakcije, inače novinar, Željko Raić izvolio izgovoriti da ljudi bježe iz Sirije, citiramo: kako bi napokon osjetili dah slobode i demokracije. Proglašavati gastarbajterima ljude koji napuštaju svoje domove da bi spasili goli život totalno je netočna ocjena, nastala kao posljedica neočekivane hrabrosti g. Ž.R. koji se na svom radnom mjestu predozirao potresnim svjetskim reportažama i odlučio reći nešto svoje. Krivo. Poslije Raića čuli smo i neku besjedu o tome kako se budi moć hrvatskog filma, još samo treba probuditi uspavanu publiku. Ne zna se koja je to po redu renesansa hrvatskog filma koji uredno, godinama, propada po kinima.

RTL DANAS

Subota, RTL TV, 18.30

Zoran Šprajc je i ovaj put odustao od svojih besmislenih komentara na vijesti koje nam čita i koji nas ne zanimaju. Ozbiljno je pročitao odličnu kratko sročenu vijest o Kevinoj jami. Tamo su u povodu svjetskog dana u spomen žrtava totalitarnih režima položeni vijenci, čak su i imena lokalnih političara točno napisana. Nova TV se osramotila krivo napisanim prezimenima tih dragih ljudi.

SPORT

Subota, HRT 1, 22.54

Na svjetskom atletskom prvenstvu, koje traje u Pekingu, naš skakač s motkom Ivan Horvat iz Osijeka plasirao se u završnicu natjecanja. U kvalifikacijama je skočio je 5,70 m – novi hrvatski rekord. Ova vijest, o ulasku našeg atletičara u finale svjetskog prvenstva objavljena je na prvom mjestu trominutne emisije o sportu. Kad je atletika je prva vijest, onda je to nesvakidašnja senzacija, jer sportski program hrvatske javne televizije uvijek pati za loptanjem. Ni ovaj put nisu mogli odoljeti. Druga je trebala biti vijest o brončanoj medalji jedriličara Šime Fantele i Igora Marenića, ali nije. Emitirano je nekakvo loptanje, u svakoj vijesti s loptom drugačije veličine. Nema ništa gore od hrvatskog nogometa i hrvatskog filma, ali filmski kritičari i sportski komentatori drže se kao da je riječ o nečem vrijednom pažnje. Gledajući dosadne i beznačajne napore naših filmaša i nogometaša jedva čekamo da počne druga sezona serije „Kud puklo da puklo“, jer čak je i gledanje hrvatske TV bolje od praznih kino dvorana i stadiona.

SVJETSKO PRVENSTVO U ATLETICI

Ponedjeljak, HRT 4, 12.30

Najprije je išla snimka jučerašnjeg bacanja diska za žene. Dame su bacale za ulazak u finale, što komentatora Marka Šapita nije posebno motiviralo. Držao se svečano i distancirano, bez nekog jačeg emotivnog angažmana, pa je sve skupa izgledalo kao da Šapit radi neku light verziju sprovoda. M.Š. jedan je iz neprekinute serije sportskih komentatora, uspavanih dosmrtnim radnim odnosom i sigurnom mjesečnom plaćom. S njim tamo u Pekingu je i kolega mu Stjepan Balog. Njega je zapalo da nas sve obraduje još jednom svojom crnom prognozom. Još Ivan Horvat nije ni uzeo motku u junačku ručicu, a Balog mu je spočitnuo da danas ne će skočiti više nego u subotu.

Komentiraj