Patrik Macek/PIXSELL

VIDEONADZOR U ZAGREBU: Počelo postavljanje kamera na nekoliko gradskih lokacija

Na nekoliko gradskih lokacija počelo je postavljanje novih kamera videonadzora. U planu je postavljanje još 69 kamera od kojih se postavljaju po tri na 23 lokacije u gradu. Radi se o kamerama koje će se moći okretati za 360 stupnjeva. Njihovim radom upravljati će nadzorni centar Sektora za komunalno i prometno redarstvo grada Zagreba. Također će ih koristiti i Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA), koja je povezana sa sustavom video-nadzora javnih površina Zagreba, ali i sa drugim gradovima u zemlji.

Potvrđeno je da će se postavljati nove nadzorne kamere diljem grada te su navedene i neke lokacije, poput one na križanju Držićeve i Vukovarske te na križanju Vukovarske i Savske ulice, a za to je izdvojeno oko 4,4 milijuna kuna, doznaje portal Jutarnji. Iako je Grad potvrdio postavljanje kamera na navedene lokacije, ta su se dva križanja ipak zaobišla u prvom krugu. Slijedi postavljanje kamera u centru grada i oko Maksimirske ulice.

Zbog postavljanja videonadzora na deset lokacija, neke od gradskih prometnica bit će djelomično zatvorene tijekom petka te dana vikenda. Postavljanje kamera na raskrižjima Maksimirska – Jordanovac, Maksimirska – Mašićeva, Maksimirska – Domjanićeva trebalo bi početi u petak u 22 sata, a završiti u nedjelju ujutro. Gradskog ureda za promet navodi da će radovi na postavljanju kamera zauzimati dio kolnika dok će se promet odvijati po preostalom slobodnom dijelu. Mole se građani za razumijevanje.

Komentiraj