Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije  Lino Červar je kažnjen s 3 tisuće eura, neslužbeno se doznaje, od strane EHF zbog nesportskog ponašanja na samom kraju susreta između Hrvatske i Bjelorusije, javlja HRT.

Kod rezultata 24.23 za Hrvatsku Červar je primio Karvatskog koji je po desnoj strani išao prema našem golu. Primio ga je Červar desnom rukom i malo zadržao, ali suci to nisu primijetili. Bjeloruski napad je prekinut nakon što im je dosuđen faul u napadu, a onda je Kopljar postigao konačan pogodak za 25:23 i pobjedu Hrvatske.

Na konferenciji za novinare nakon utakmice Červar je sa smiješkom rekao: Ma nije tu bilo nikakve namjere. Ja imam običaj po trenerskoj liniji hodati lijevo-desno i hodajući tako došlo je do malog sudara s bjeloruskim igračem. Sve je to u žaru borbe, objasnio je Červar.

Priču o tome da će EHF kazniti Červara započela je danska televizija. Naime Danci su prvi objavili vijest kako imaju potvrdu od EHF da će kazniti hrvatskog izbornika, a sam urednik TV2 televizije , Dan Philipsen,oštro je napao Červara.

Nadam se da će Červara izbaciti s turnira. To bi bila ispravna stvar. Znam da se to najvjerojatnije neće dogoditi jer u EHF-u nema dovoljno muškaraca da izbace izbornika domaćina Europskog prvenstva, rekao je Philipsen.

Sa stavom da bi se Červara trebalo izbaciti s prvenstva slažu se i Šveđani.

Červar je prekršio svaku mjeru. Ovo je prljavština po kojoj ćemo pamtiti Euro. Nevjerojatno što se sve dopušta domaćinu, rekao je švedski stručni komentator Martin Frandesjo

Komentiraj