VIDEO: Sarah Brightman voli umjetnička djela svojih obožavatelja

facebook.com

Sarah Brightman voli svoju vjernu publiku, često komunicira putem društvenih mreža, a predstavila je i vlastitu digitalnu platformu.

Njena velika turneja ‘HYMN: Sarah Brightman In Concert’ se nastavlja u listopadu u Europi i završava u studenome. Svjetska sopranistica je održala više od stotinu  koncerata na pet kontinenata.

Engleska umjetnica je osim po rasponu glasa, koji prelazi tri oktave, poznata i po tome što njeni albumi dostižu multiplatinaste naklade. Već 30 godina njezin glas odzvanja kazalištima, arenama, stadionima i očarava milijune obožavatelja diljem svijeta.

Rođena u Berkhamstedu u Engleskoj, karijeru je započela kao članica plesne trupe ‘Hot Gossip’, a u 80-ima je ostvarila zapažene uloge u mjuziklima na West Endu i Broadwayu, uključujući mjuzikle ‘Cats’ i ‘Fantom u operi’. U suradnji s Frankom Petersonom izdala je nekoliko zapaženih albuma koji su je proslavili.

Brightman je nastupila u nekoliko filmova, godine 2012. je postala UNESCO-va umjetnica za mir, a osim humanitarnog rada posvetila se borbi za ravnopravnost spolova te osnaživanje žena i djevojčica.

Komentiraj