Sarah Brightman voli svoju vjernu publiku, često komunicira putem društvenih mreža, a nedavno je predstavila vlastitu digitalnu platformu, koja nažalost nije dostupna iz Hrvatske.

Njena turneja ‘HYMN: Sarah Brightman In Concert’ se počinje održavati u japanskim gradovima. Svjetska sopranistica će u sklopu turneje održati oko 125 koncerata na pet kontinenata.

Engleska umjetnica je osim po rasponu glasa, koji prelazi tri oktave, poznata i po tome što njeni albumi dostižu multiplatinaste naklade. Već 30 godina njezin glas odzvanja kazalištima, arenama, stadionima i očarava milijune obožavatelja diljem svijeta.

Rođena u Berkhamstedu u Engleskoj, karijeru je započela kao članica plesne trupe ‘Hot Gossip’, a u 80-ima je ostvarila zapažene uloge u mjuziklima na West Endu i Broadwayu, uključujući mjuzikle ‘Cats’ i ‘Fantom u operi’. U suradnji s Frankom Petersonom izdala je nekoliko zapaženih albuma (Dive, Fly) koji su je proslavili diljem Europe.

Sarah Brightman je nastupila u nekoliko filmova, godine 2012. je postala UNESCO-va umjetnica za mir, a osim humanitarnog rada posvetila se borbi za ravnopravnost spolova te osnaživanje žena i djevojčica.

Komentiraj