VIDEO: RIMMEL LONDON Pogledajte kako se snimala kampanja protiv cyberbullyinga

facebook.com

Rimmel London je pokrenuo globalnu kampanju, kako bi “ustao za 55 milijuna žena iz cijeloga svijeta koje su na svojoj koži iskusile beauty cyberbullying”.

Svojom inicijativom “I will not be deleted“ zauzima stav protiv i želi prikazati kako se ovaj oblik uznemiravanja događa u svim fazama života. Uz istinite priče i iskustva, pokazuje da su svi od influencera, modela, slavnih osoba i korisnika društvenih mreža bili izloženi ovom tipu nasilja. 

Istraživanja su pokazala kako je jedna od četiri žene ima iskustva s ovom ili sličnom temom. Globalne ikone Cara Delevingne i Rita Ora su u skupini onih koje su ispričale svoja iskustva te su postale ambasadorice hvalevrijedne kampanje.

“Prošle godine 115 milijuna slika je izbrisano s društvenih mreža zbog cyberbullyinga. Kada smo uvidjeli koliko je ovaj problem eskalirao, shvatili smo da je sada pravo vrijeme za akciju, dati glas ovom problemu te jasno i glasno reći da nije u redu maltretirati nekog zbog načina na koji je odabrao izraziti sebe”, rekla je Ankita Sayal, direktorica globalnih digitalnih medija za Rimmel.

“Stvarno želimo ukazati na činjenicu da cyberbullying nije ok. Mislim da je odlično što imam mogućnost snimati ovu kampanju s ljudima koji imaju zaista jedinstvene osobnosti i osjećaj za individualnost“, rekla je Rita Ora, Rimmel ambasadorica.

“Poruka koju imam za mlade koji su pogođeni na ovaj način je da je bilo dosta. Nema veze što drugi kažu, vi niste sami. Moramo stati jedni uz druge i dva puta razmisliti prije nego li nešto komentiramo. Problem s cyberbullyingom je što ljudi mogu napisati komentar kakav god žele, a da se kasnije ne moraju suočiti s posljedicama” rekla je Cara Delevigne, Rimmel ambasadorica.

Kampanja ima tri glavna cilja. Prvi je potaknuti globalnu raspravu uz pomoć influencera zaduženih za kampanju i svih pojedinaca koji su se susreli s ovim problemom.

Drugo, korištenje svoje platforme za promicanje koncepta individualne ljepote; Cyberbullying ograničava samoizražavanje i kreativnost te na taj način ide na ruku zlostavljača.

Konačno, Rimmel će se udružiti s međunarodnom neprofitnom organizacijom, The Cybersmile Foundation, višestruko nagrađivanom anti-cyberbullying udrugom koja se zalaže za rješavanje svih oblika digitalnog zlostavljanja. Uz Rimmelovu podršku tijekom naredne tri godine, Cybersmile će pokrenuti Cybersmile Assistant, alat koji je najnoviji Al driven tool koji će preporučiti odgovarajuće resurse, pomoćne instrumente, organizacije i članke lokalizirane korisniku te najprikladnije za njihov određeni problem.

Početak korištenja ovog alata je planiran u 2019. godini u svim zemljama engleskog govornog područja.

Komentiraj