Go! Movember

VIDEO: GO!MOVEMBER Projekt za podizanje svijesti o muškom zdravlju

Mjesec studeni poznat je i kao MOVEMBER, ovaj mjesec je najaktivniji za globalni pokret za podizanje svijesti o muškom zdravlju s posebnim naglaskom na rak prostate.

Milijuni muškaraca diljem svijeta podupiru inicijativu i puštaju brk ili bradu kako bi se pridružili pokretu Movember. Rak prostate jedan je od najčešćih zdravstvenih problema muškaraca srednje dobi, ali i mlađih. Po učestalosti taj je zloćudni tumor u Hrvatskoj na visokom drugom mjestu. Prema nekim podacima od tog oblika raka u nas oboljeva čak 16% muškaraca, a smrtnost je oko 3%. Liječnici upozoravaju i ističu važnost preventivnih pregleda i pravovremnog liječenja koje može spasiti život. Otkrivanje bolesti u što ranijoj fazi, znači veće šanse za potpuno izlječenje.

S ciljem senzibilizacije šire javnosti o važnosti brige o vlastitom zdravlju, Hrvatska Parfemska Kuća pokrenula je manji projekt ‘Go! Movember’ u suradnji s poznatim hrvatskim olimpijcem Filipom Udeom. Snimljen je i video spot na temu Movembera s partnerima Strix Produkcijom i Brijačnicom Brico iz Čakovca.

Iz Hrvatske Parfemske Kuće ističu kako posljednjih godina kampanje na temu ovog pokreta jenjavaju te pozivaju na uključenje i praćenje njenih YouTube i društvenih mrežnih stranica.

Komentiraj