Screenshot YouTube

VIDEO: Mikroorganizmi u ljudskom tijelu mogu i loše utjecati na razgradnju masti

Otkrivene su nove bakterije u crijevima koje mogu kontrolirati i utjecati na tjelesnu težinu, razgrađivanje masti i razinu kolesterola u krvi, piše sciencedaily.com.

Znanstvenici su otkrili 34 vrste mikrorganizama koje negativno utječu na tjelesnu težinu i razgradnju lipida (masti) u organizmu.

U probavi hrane, žuč razgrađuje mast tek u tankom crijevu.

Žuč dolazi iz žučnog mjehura zajedno s hranom putuje kroz tanko crijevo i razgrađuje mast na njezin sastav, estere (alkohole) – glicerol i masnu kiselinu (trigliceride).

Masna kiselina se dalje probavlja, a glicerol se metabolizira u jetri.

 

  • “Ovi mikrobi mogu biti rizik i uzrok povećane količine masti u krvi”, rekao je doktor i voditelj istraživanja Jingyuan Fu sa Sveučilišta Groningen u Nizozemskoj

 

Zato kad primjetite povećan kolesterol u krvi i slične zdravstvene probleme, sve do ostalih krvnih i srčanih problema, provjerite vaš želudac i crijeva.

Zdravstveno istraživanje je provedeno nad 893 osobe koje su imale zajedničke i slične probleme sa zdravljem. Znanstvenici se nadaju kako će ovo potaknuti nova mikrobiološka istraživanja funkcioniranja bakterija te razvoj novih terapija.

U ljudskom tijelu živi na trilijune mikroorganizama, deset puta više od od broja ljudskih stanica. Oni mogu imati težinu kao jedan ljudski organ.

Mikrobi nam pomažu probaviti hranu i pomažu našem imunološkom sustavu. Manje od trideset posto bakterija u ljudskim crijevima je kultivirano.

Ukratko, pijte jogurte i probiotike koji su dobri za regulaciju crijevne flore i zdravlja oćenito.

Komentiraj