facebook.com

VIDEO: John Newman priča o novoj pjesmi "Feelings"

John Newman je nedavno izdao novi singl “Feelings”, objavljen je i službeni video spot, a mi s veseljem čekamo njegov treći autorski album.
Poznati glazbenik je odrastao u maloj župi u engleskom Yorkshireu s bratom i samohranom majkom koja ga je upoznala sa zvukom Motowna i Staxa. Na njega je utjecao i zvuk plesnog pokreta Northern Soul, što se i danas vidi u njegovom izričaju. Od malena je sve radio sam, u dobi od 14 godina počeo je svirati gitaru i naučio je kako snimati i producirati, pa čak i biti DJ.
Nakon studija u Leedsu, John se seli u London i osniva bend, a dok je radio u baru sprijateljio se s članom Rudimentala, koji kasnije s njegovim glasom i pjesmom ”Feel The Love” stječu svjetsku slavu. Nakon drugog zajedničkog hita ”Not Giving In”, ubrzo slijedi Newmanov prvi samostalni singl ”Love Me Again” i prvo mjesto britanske, ali i mnogih svjetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište. Debitantski album ‘Tribute’ također dospijeva na vrh britanske liste.
Singlovi ”Love Me Again”, ”Losing Sleep”, ”Out Of My Head” i ”Cheating” kao i rad sa sastavom Rudimental na hitovima ”Not Giving In” i ”Feel The Love” ili ”Blame” s Calvinom Harrisom s kojima je osvojio svjetske top liste, zajedno broje više od milijardu pregleda na YouTubeu. Album ‘Revolve’ je izdao krajem 2015. godine, uradak je naslijedio njegov prvijenac ‘Tribute’ prodan u platinastoj nakladi.

Komentiraj