Screenshot YouTube

John Newman objavio video spot s Ninom Nesbitt

John Newman je nedavno izdao dobar singl “Without You”. Na YouTubeu je objavljen visualizer, a uskoro je uslijedio live video spot za pjesmu na kojoj je ostvario suradnju s Ninom Nesbitt.

Poznati glazbenik u listopadu kreće na kraću turneju po Ujedinjenom Kraljevstvu, a publika s veseljem čeka njegov treći autorski album.

Newman je odrastao u maloj župi u engleskom Yorkshireu gdje upoznaje zvuk Motowna i Staxa. Na njega je utjecao i zvuk plesnog pokreta Northern Soul, što se i danas vidi u njegovom izričaju. Odmalena je sve radio sam, u dobi od 14 godina počeo je svirati gitaru i naučio kako snimati i producirati, pa čak i biti DJ.

Nakon studija u Leedsu, John se seli u London i osniva bend, a dok je radio u baru sprijateljio se s članom Rudimentala, koji kasnije s njegovim glasom i pjesmom ”Feel The Love” stječu svjetsku slavu. Nakon drugog zajedničkog hita ”Not Giving In”, ubrzo slijedi Newmanov prvi samostalni singl ”Love Me Again” i prvo mjesto britanske, ali i mnogih svjetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište. Debitantski album ‘Tribute’ također dospijeva na vrh britanske liste.

Singlovi ”Love Me Again”, ”Losing Sleep”, ”Out Of My Head” i ”Cheating” kao i rad sa sastavom Rudimental na hitovima ”Not Giving In” i ”Feel The Love” ili ”Blame” sa Calvinom Harrisom s kojima je osvojio svjetske top liste, zajedno broje više od milijardu pregleda na YouTubeu.

Komentiraj