John Newman je objavio video spot za pjesmu ‘Ole’.

Pjesmu je napisao i producirao njegov prijatelj, glazbenik Calvin Harris.

John je odrastao u maloj župi u engleskom Yorkshireu s bratom i samohranom majkom koja ga je upoznala sa zvukom Motowna i Staxa, a na njega je utjecao i zvuk plesnog pokreta Northern Soul, što se i danas vidi u njegovom izričaju. Od malena je sve radio sam, u dobi od 14 godina počeo je svirati gitaru i naučio je kako snimati i producirati, pa čak i biti DJ.

Odrastanje je pratio i gubitak dva najbolja prijatelja u prometnoj nesreći, a sadašnji glas Newman je formirao prolazeći kroz tu bol. Nakon studija u Leedsu, John se seli u London i osniva bend, a dok je radio u baru sprijateljio se s članom Rudimentala, koji kasnije s njegovim glasom i pjesmom ”Feel The Love” stječu svjetsku slavu. Nakon drugog zajedničkog hita ”Not Giving In”, ubrzo slijedi Newmanov prvi samostalni singl ”Love Me Again” i prvo mjesto britanske, ali i mnogih svjetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište. Debitantski album ”Tribute” također dospijeva na vrh britanske liste.

Singlovi ”Love Me Again”, ”Losing Sleep”, ”Out Of My Head” i ”Cheating” kao i rad sa sastavom Rudimental na hitovima ”Not Giving In” i ”Feel The Love” ili ”Blame” s Calvinom Harrisom s kojima je osvojio svjetske top liste, zajedno broje više od milijardu pregleda na YouTubeu.

John Newman izdao je album “Revolve” krajem prošle godine i naslijedio je njegov debitantski uradak “Tribute” koji je prodan u platinastoj nakladi i predstavio ga je svijetu željnom pop uzbuđenja.

Novi album je nastao nakon Johnovog preseljena u Los Angeles prošle godine.

Dvadesetpetogodišnji pjevač John Newman je iznimna pop zvijezda, te sam piše, pjeva, aranžira, svira i producira svoju glazbu, ali i režira vlastite videospotove, brine o scenografiji na pozornici ili dizajnira odjeću za svoj bend.

Jedan je od najpopularnijih glazbenika nove generacije…

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.