VIDEO: Hajdaš Dončić: “Nema razloga za paniku, ali Hrvatskoj je potreban restart”

Saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić za Nacional.hr komentirao je aktualna zbivanja oko moguće gospodarske krize zbog koronavirusa i predstojećih parlamentarnih izbora.

Radi se o pretpostavkama, ali najvjerojatnije nas čeka povratak u 2017. u gospodarskom smislu

“Teško je prognozirati kakva nas situacija čeka u pogledu koronavirusa, ali ne želim plašiti građane. U svakom slučaju će biti teško, očekuje nas veći broj nezaposlenih, ali se možemo i vrlo brzo vratiti na staro u gospodarskom smislu.”, rekao je Hajdaš Dončić.

Hrvatskoj je potreban “restart”

Hajdaš Dončić je kazao kako se nakon koronavirusa pokazalo da je Hrvatskoj potreban restart koji bi poboljšao situaciju, što brže vratio gospodarstvo u normalu i time izbjegao povratak na staro.

“Pokazalo se jako bitnim održati ovakav model javnog zdravstva jer nas je on spasio od dodatnog zdravstvenog kolapsa”, rekao je Hajdaš Dončić i dodao kako se javna uprava pokazala dobra u online funkcioniranju i moramo nastaviti raditi na tom polju i ne dopustiti povratak na staro.

Milanović pokazao da je “predsjednik s karakterom”

Komentirao je i rad predsjednika Zorana Milanovića za kojeg je rekao da se ponaša državnički i da je još jednom pokazao da je “predsjednik s karakterom”.

“Koliko ja poznajem predsjednika Milanovića siguran sam da se neće miješati u parlamentarne izbore svrstavanjem na strane, nego će se držati svojih ovlasti i ponašati državnički”, komentirao je Hajdaš Dončić određene medijske kritike kako Milanović navija za SDP i koaliciju oko njega.

“Milanović je pokazao da drži do svog izbornoga obećanja u kojem je nastupio kao predsjednik s karakterom”, dodao je.

Građanima poručio da nema razloga za paniku

Na samom kraju razgovora Hajdaš Dončić je poručio građanima da nema razloga za paniku, jer u panici ljudi donose loše odluke i pozvao ih da se nauče nositi sa najnovijim izazovima kako bi što prije počeli funkcionirati.

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku:

 

 

Komentiraj