VIDEO: EKSPERIMENT ŠPANJOLACA Je li nogomet isključivo muška igra?

Emisija El Hormiguero na Spanish TV-u napravila je nedavno istraživanje u kojem su željeli razbiti mitove oko toga da je nogomet isključivo muška igra.

Angažirali su 21-godišnju profesionalnu nogometašicu Brendu Perez, koja je prošla sedam sati šminkanja kako bi se pretvorila u – muškarca i istrčala na teren nenatjecateljske utakmice u Madridu uz 21 muškarca, piše Daily Mail.

Specijalnom lateks maskom, bradom i perikom pretvorili su Brendu u Danija Pereza, a za ‘zamjenu’ su znali samo sudac i trener njene momčadi. Kako je zaigrala za amatersku momčad, u kojoj se svakodnevno pojavljuju nova lica, nije bilo previše pitanja. Od početka je zaigrala žestoko, driblinzi, asistencije, atraktivni potezi. Protivnički trener vikao je na svoje igrače: “Čuvajte osmicu!”, priznajući kasnije svom pomoćniku kako ‘mali stvarno zna s loptom’. Uspjela je postići i pogodak.

Nakon jednog prekršaja Brenda, odnosno Dani, spremala se izvesti slobodni udarac, ali prije nego što je udarila loptu, skinula je s glave periku, bradu i masku, dok su igrači, treneri i malobrojni navijači gledali u čudu. Skupila je kosu u rep, opalila i – pogodila mrežu.

Video ovog eksperimenta na Facebooku pregledan je više od pet milijuna puta. “Neki kažu kako žene nemaju iste tjelesne sposobnosti kao muškarci, ili snagu, ali ovdje smo vidjeli nevjerojatnu tegniku. Ženski nogomet ostao je u sjeni muškog koji dobiva svu medijsku pažnju”, rekli su u studiju emisije El Hormiguero.

Komentiraj